Etapa locală a Olimpiadei de fizică se va desfăşura pe 26 ianuarie în 12 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru nivelul gimnazial a fost desemnată ca centru de concurs în Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, iar în judeţ: Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” Năvodari, Şcoala „Constantin Brâncuşi” Medgidia şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria. Pentru nivelul liceal centrele de concurs sunt la Liceul Teoretic „Decebal” în Constanţa, precum, şi la liceele din Eforie, Hârşova, Băneasa, Mangalia, Cernavodă, Negru Vodă şi Mihail Kogălniceanu.

Bărbatul de 53 de ani din Cernavodă, acuzat că a agresat sexual o fată de 13 ani din localitate va petrece următoarea lună după gratii.
Magistratii Tribunalului Constanţa au admis propunerea de arestare preventivă pentru viol. Oamenii legii spun că suspectul care este prieten cu bunicii fetei a obligat-o pe aceasta să întrețină relații sexuale cu el pentru prima dată în 2011, când tânăra fusese trimisă acasă la bărbat pentru a-i spăla hainele.
Fata a mai fost agresată și ulterior și amenințată că dacă va povesti ce s-a întâmplat va fi omorâtă.
Polițiștii din Cernavodă au aflat de această situație în timpul cercetărilor care vizau o altă fată din localitate care l-a reclamat pe suspect că a încercat şi pe ea să o violeze.

Bărbatul de 53 de ani din Cernavodă retinut aseară de polițiștii constănţeni pentru agresarea sexuală a unei minore de 13 ani urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă.
Oamenii legii spun că suspectul care este prieten cu bunicii fetei a obligat-o pe aceasta să întrețină relații sexuale cu el pentru prima dată în 2011, când tânăra fusese trimisă acasă la bărbat pentru a-i spăla hainele.
Fata a mai fost agresată și ulterior și amenințată că dacă va povesti ce s-a întâmplat va fi omorâtă.
Polițiștii din Cernavodă au aflat de această situație întâmplător când făceau cercetări pentru alt caz.