Transportatorii care tranzitează oraşul Cernavodă sunt amendaţi pentru că încalcă o regulă de circulaţie impusă de CNADR fără acordul administraţiei locale –  a declarat primarul Mariana Mircea la întâlnirea, de astăzi, cu federaţiile transportatorilor.

Este vorba despre indicatoarele rutiere care interzic accesul în localitate a autovehiculeleor cu o capacitate mai mare de 3,5 tone. Fondurile încasate din taxa de tramă stradală se folosesc, potrivit primarului Cernavodei pentru repararea drumurilor deteriorate, din cauza traficului greu.

În schimb, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transporturi, Augustin Hagiu, a afirmat că banii oferiţi ca despăgubire pentru accesul în Cernavodă a maşinilor de mare tonaj ar trebui sa vină de la cei care încasează taxa de pod şi nu de la transportatori.

Săptămâna aceasta oraşul Cernavoda a fost tranzitat de aproape 150 de maşini de mare tonaj, iar  48 de şoferi au fost amendaţi de poliţişti pentru neachitarea taxei de trama stradala si pentru nerespectarea traseelor.